MÚLÓ IDŐ AZ ASZTALON - BORKÓSTOLÓVAL EGYBEKÖTÖTT VACSORA

A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete hisz abban, hogy egyik kötelessége elérni, s híd szerepet vállalva összekötni az akadémiai és civil társadalmat, ezért megrendezi a “Kortalan tudomány” című művészeti és tudományos fesztivált. A programsorozat gasztronómiai rendezvénye “Múló idő az asztalon” címet viseli, hiszen a résztvevők számára olyan ételek és italok (borok, sajtok, sonka, aszalt gyümölcsök és csokoládé) kerülnek felszolgálásra, melyek elkészítésénél az idő múlásának kulcsszerepe van. Az est során Dr. Sík Attila neurobiológus a tudományos kulinária jegyében beszél azokról a bevett vagy kísérleti eljárásokról, melyek a laborban, illetve a konyhában is fellelhetőek. Társa, P. Horváth Tamás séf, író bemutatja a felszolgált ételeket és italokat, beszél azok elkészítéséről, s Molnár Zsuzsanna előadóművész közreműködésével regényeiből, s más irodalmi művekből felolvasva a pécsi gasztronómia epizódjaival ismerteti meg a jelenlévőket. A vacsorára és borkóstolóra a Pécsi Püspökség Pincészetében kerül sor.
Tasty fresh appetizing italian food ingredients on dark background. Ready to cook. Home Italian Healthy Food Cooking Concept. Toning.
MENÜ:
A Pécsi Püspökség címeres borainak társaságában
Joó Tamás Olaszrizling 2017 – Aranymazsolás kacsamáj pástétom pirított dióval
Radó Cirfandli 2017 (száraz) – Kézműves sajtválogatás aszalt gyümölcsökkel
Prantner Cabernet Franc Rosé 2017 – Mangalica rilette lilahagyma lekvárral, szárított paradicsommal
Prantner Bikavér 2015 – Füstölt szarvascomb borókás csipkebogyólekvárral
Stier Cabernet Franc 2012 – Kéksajttal és vilmoskörtével tálalt libamellfilé
Friss kenyér és pogácsa
.
Részvételi díj: 7990 Ft/fő

    Magtár Látogatóközpont2